Hlavní navigace

Český rozhlas chce novou stanici vytvořit sloučením Česka a ČRo 6

29. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 6. 2010

Nová stanice Českého rozhlasu (ČRo), která se zaměří pouze na mluvené slovo, by měla vzniknout sloučením stanic ČRo – Rádio Česko a ČRo 6. V rozhovoru pro server Mediář.cz to uvedla ředitelka zpravodajských stanic tohoto veřejnoprávního média Hana Hikelová. Slučování se nevyhneme, je logické. Vnímají to tak jak lidé, kteří pracují na Česku, tak lidé ze Šestky, že ke spojení dojít musí, konstatovala Hikelová.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas uvažuje o úplném zrušení stanice Praha, s digitalizací poč­ká

Tato speciální stanice, kterou by si mohli teoreticky naši čtenáři představit jako německý Bayern 5 aktuell, by měla vysílat denně mezi šestou až čtyřiadvacátou hodinou. Přes den by mělo být vysílání podobné, jako má nyní Rádio Česko a večer bude spíše připomínat Český rozhlas 6. Mediář upozorňuje, že nejvíce lidí si ladí rozhlas v šest hodin ráno, a poté v podvečer, což je doba, ve které v současné době Česko, které zdědilo frekvence po české BBC, vůbec nevysílá. Tato stanice nyní šíří své zpravodajství od osmé ranní do 11 a následně od 13 do 16 hodin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).