Hlavní navigace

Český radioklub žádá po Nově veřejnou omluvu za reportáž

19. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 3. 2008

Český radioklub nezůstal pouze u slibů a včera poslal stížnost přímo televizi Nova. Proč? Komerční jednička totiž odvysílala v neděli večer ve své hlavní zpravodajské relaci reportáž o tom, že existuje další způsob, jak mezi uživateli dopravovat videa např. s pedofilním obsahem. Český radioklub (ČRK) v dopise uvádí, že v reportáži byl nepravdivě jako radioamatér uveden hlavní aktér, který byl soudem prohlášený za pedofila a za zavádějící lze považovat i uvedení radioamatérské činnosti do jakékoli souvislosti s přenosem videosouborů obsahujících dětskou pornografii.

K TÉMATU: Radioamatérům se nelíbí včerejší reportáž TV Nova

BRAND24

Představitelé ČRK ve svém dopise doslova uvádějí, že si neumí představit, jak lze „zneužívat rádiové vlny na pedofilii,“ nepochybují však o tom, že takto bylo v televizním vysílání uveřejněno sdělení obsahující tvrzení, které se dotýká cti a důstojnosti fyzických osob. Český radioklub proto vyzval Novu, aby se v Televizních novinách jeho členům omluvila a skutečnost uvedla na pravou míru i na svých webových stránkách. Jak řekl serveru DigiZone.cz předseda ČRK Jaromír Voleš, sdružení v současnosti probírá situaci se svými právníky a zvažuje další postup včetně stížnosti na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

DOKUMENT: Dopis generálnímu řediteli TV Nova (DOC, 40 kB)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).