Hlavní navigace

Česko-vietnamská Ethnic TV už měsíc nevysílá. Může přijít o licenci

21. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 9. 2011

Český mediální prostor je s největší pravděpodobností o další televizní stanici chudší. Už více než měsíc nevysílá program Ethnic TV, který byl určen především vietnamské menšině žijící na našem území. Od poloviny srpna je na satelitu Astra 3B, který sloužil jako její distribuční kanál, pouze černá obrazovka. Programová pozice je však u společnosti Media Broadcast, jež signál prostřednictvím uplinkového střediska v Německu distribuovala, stále aktivní.

K TÉMATU: Ethnic TV už více než týden nevysílá

Ethnic TV může být letos už čtvrtou českou stanicí, která ukončí vysílání. Na počátku roku začala tuto nepříliš veselou tradici zpravodajská televize Z1, o několik měsíců později ji následovala lifestylová Public TV a před několik týdny se odmlčela i karlovarská R1 Vřídlo, již provozovala společnost Regio Media spřízněná s provozovatelem televize Prima. Ethnic TV reálně hrozí, že přijde o licenci, jejímž držitelem je firma HE TV. Vysílání může stanice přerušit na více než měsíc pouze tehdy, pokud k tomu má závažné důvody. Musí to ovšem sdělit regulátorovi, Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

BRAND24

Z ARCHIVU: Vietnamci v Česku budou mít ode dneška vlastní televizi

Předsedkyně kontrolního orgánu Kateřina Kalistová serveru DigiZone.cz sdělila, že si v tuto chvíli není vědoma toho, že by vedení televize například vrátilo licenci nebo sdělilo nějaké závažné důvody, které by k přerušení vysílání vedly. Zavolejte si po zasedání rady, vzkázala Kalistová. Vyjádření od samotných zástupců televize v podstatě není možné získat. Kontakt do sídla firmy v Dolních Chabrech neexistuje, stanice nemá ani funkční své webové stránky. V telefonních seznamech nejsou uvedena čísla některého z jednatelů. Stanici poměrně často trápily technické problémy s obrazem i zvukem. Její nejdelší výpadek však netrval déle než týden.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).