Hlavní navigace

Česko-slovenská Top Shop TV přerušila vysílání na pozici freeSATu a Digi TV

28. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 2. 2012

Teleshoppingový kanál Top Shop TV, konkrétně jeho verze pro Českou republiku, Slovensko, Maďarsko a Rumunsko, která byla šířena prostřednictvím satelitu Thor 6 na pozici 1 stupeň západně, přerušila vysílání. Program byl z této družice úplně odpojen, v tuto chvíli se tedy na ni vůbec nenachází. V nedávné době potkal stejný osud například slovenskou stanici Music Box. Ta však svůj program zachovala v tamních kabelových a IPTV sítích.

Z ARCHIVU: Top Shop už má svojí nekódovanou satelitní televizi. Vysílá i pro Česko

BRAND24

Zdali je jedná o dočasný nebo definitivní stav, je otázkou. K podobné situaci nedochází na satelitu Thor poprvé. Vysílání programu bylo sice určené i pro obě země bývalé federace, nicméně stanice nebyla regulována z České republiky, tedy Radou pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Program se orientoval na nabídku produktů, které mohou znát zákazníci právě pod značkou Top Shop. Než začala stanice vysílat, její teleshoppingová okna byla k vidění pravidelně na komerčních televizích a dříve i veřejnoprávní obrazovce.

Parametry příjmu: Thor 6 (1 stupeň západně), 11747/V, SR 28000, FEC 5/6, SID 1008, V PID 7108, A PID 7408, PCR PID 7108, norma DVB-S, kódování žádné (FTA).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).