Hlavní navigace

České Radiokomunikace představily rozvoj multiplexu 2 do listopadu 2011

10. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 4. 2008

Společnost České Radiokomunikace (ČRa) už má teoretické mapy rozvoje pokrytí zemské digitální sítě 2 (současný multiplex A). Ředitel pro transformaci ČRa Kamil Levinský je ukázal účastníkům dnešního IV. Kulatého stolu o digitalizaci serveru DigiZone.cz.

Nejprve má dojít k pokrytí celých Čech, Morava podle plánu přijde na řadu až jako druhá, celé zapínání DVB-T má u ČRa skončit na Jesenicku v listopadu 2011. Taková je alespoň představa společnosti prezentovaná Kamilem Levinským. ČRa zveřejnění prezentaci na internetu až po vydání Technického plánu přechodu na digitální vysílání (TPP). V zítřejším článku vám proto přineseme alespoň její zvukový záznam.

BRAND24

Kamil Levinský hostům IV. Kulatého stolu také představil způsob, jakým budou ČRa řešit ve své síti místa, která primární síť vysílačů nepokryje. A to za podmínky, že o to budou mít zákazníci v podobě televizních stanic zájem. Demonstraci provedl Levinský na příkladu Plzeňska a veřejnoprávního multiplexu. O ten se ČRa ucházejí v tendru České televize (ČT), vyhlášení jeho vítěze plánuje ČT na konci tohoto měsíce. Kamil Levinský zmínil, že s rozvojem sítě 2 a spuštěním jejich dokrývačů budou moci zmizet „talíře“, které hyzdí české domy.

České Radiokomunikace jsou generálním partnerem IV. Kulatého stolu DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).