Hlavní navigace

České Eurosporty se stále potýkají s výpadky, bez problémů jsou pouze HD verze

18. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Eurosport už nabídnul operátorům placených televizních služeb náhradní distribuční trasu programů Eurosport, Eurosport 2 a Eurosport HD s českou lokalizací

Útoky na družice společnosti Eutelsat, které používají jako základní distribuční trasy i placené kanály Eurosport včetně jejich českých verzí, i nadále pokračují. Programy Eurosport a Eurosport 2 s českou zvukovou stopou, šířené přes satelit Hot Bird 13, zaznamenávají i dnes výpadky signálu, což se projevuje na občasném kostičkování obrazu. Podle Ondřeje Větrovského z české redakce Eurosportu si diváci neustále stěžují svým operátorům na problémy.

K TÉMATU: Piráti odřízli českou verzi Eurosportu na půl dne od distribučního satelitu Hotbird

“Od začátku rušení se technici Eurosportu snaží co nejrychleji lokalizovat zdroj nelegálních zásahů a co nejvíce snížit dopad na vysílání a služby zákazníkům. Zdroj, který porušuje pravidla Mezinárodní telekomunikační unie (ITU) na třech ze čtyř transpondérů, byl lokalizován na území Sýrie,” uvedl Větrovský. Cílem útoku jsou čtyři transpondéry satelitu Hot Bird 13, z nichž transpondér 2 využívají právě Eurosporty s českou zvukovou stopou.

ČTĚTE TAKÉ: Hackeři z Anonymous hrozí útokem na weby Skylinku a CS Linku. Kvůli poplatku

BRAND24

“Potvrzujeme, že vysílání Eurosportu je nadále náhodně ovlivňováno tímto rušením, nicméně zvýšení přenosového výkonu zmírňuje dopad na naše zákazníky. Eurosport oficiálně požádal ANFR a ITU o přednostní řešení situace a podání stížnosti syrským úřadům,” uvedla stanice v oficiální tiskové zprávě. “Eurosport ujišťuje své partnery a zákazníky, že jsou prováděny veškeré dostupné akce na všech úrovních, aby byly tyto nelegální zásahy do vysílání porušující mezinárodní předpisy co nejdříve odstraněny. O dalším vývoji situace budeme informovat.”

Satelitním, kabelovým a IPTV operátorům v České republice začal Eurosport nabízet možnost alternativního příjmu kanálů Eurosport, Eurosport 2 a Eurosport HD. U Eurosportů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) k výpadkům signálu na distribučním satelitu nedochází.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).