Hlavní navigace

Česká televize zprovoznila hybridní vysílání HbbTV i u kanálu ČT 4 HD

4. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Hybridní širokopásmové vysílání už je dostupné i u kanálu ČT 4 ve vysokém rozlišení obrazu. Jeho obsah je naprosto shodný jako u všech SD programů veřejnoprávní televize.

Česká televize vyhověla požadavkům diváků a zprovoznila hybridní širokopásmové televizní vysílání (HbbTV) také u kanálu ČT 4 ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV), který je dostupný na satelitní pozici 23,5 stupně východně. Stanice je dostupná majitelům karet CS Link a Skylink. HbbTV na kanálu ČT 4 HD nabízí takzvaný superteletext a aplikaci spojenou speciálně s MS v hokeji, které se koná ode dneška ve Finsku a Švédsku. Obsah je tedy shodný jako u kanálů České televize v SD kvalitě.

BRAND24

K TÉMATU: Česká televize spustila hybridní vysílání HbbTV v DVB-T a na satelitu. Byli jsme u toho

Veřejnoprávní televize nabízí služby označované zkratkou HbbTV jako první v republice, nepočítáme-li tedy kabelového operátora UPC, pro kterého podobný produkt vytvořila společnost Sat Plus. V první fázi chce být Česká televize především průkopníkem a získat odezvu od majitelů boxů a televizorů s podporou hybridního vysílání. Jak se ukazuje, ne všechny přijímače zobrazí její aplikace bez problémů. Veřejnoprávní televize bude v tomto směru vést ještě intenzivní jednání.

Služby HbbTV už jsou dostupné i u kanálu ČT 4 HD.
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Služby HbbTV už jsou dostupné i u kanálu ČT 4 HD.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).