Hlavní navigace

Česká televize začne vysílat zprávy ve znakové řeči i o víkendu

3. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Neslyšící diváci pak mohou vybírat i z dalších pořadů vysílaných v českém znakovém jazyce na všech kanálech České televize,“ připomněla mluvčí média Alžběta Plívová.

Nejen ve všední den, ale i o víkendech, budou moci sluchově postižení sledovat na Dvojce zpravodajství ve znakovém jazyce. Novinku dnes oznámila Česká televize. Rozšíření vysílání zpráv ve znakovém jazyce je dalším logickým krokem na cestě ke zvyšování komfortu sluchově znevýhodněných diváků, o který se neustále snažíme nejen v televizním vysílání, ale také na našem webu, uvedl při této příležitosti programový ředitel veřejnoprávního média Milan Fridrich. Poměrně nedávno zařadila Česká televize ke svým HD kanálům i DVB titulky, které mohou do budoucna posloužit pro výuku cizího jazyka.

BRAND24

K TÉMATU: Česká televize aktivovala DVB titulky v pozemním vysílání i u HD kanálů

Neslyšící diváci pak mohou vybírat i z dalších pořadů vysílaných v českém znakovém jazyce na všech kanálech České televize. Na programu ČT 1 je to například magazín pro ženy Sama doma či Etiketa, na ČT 2 Televizní klub neslyšících, Sváteční slovo nebo pořad Chcete mě? ČT art nabízí kritický diskuzní pořad Jasná řeč Josefa Chuchmy, zpravodajský kanál ČT 24 odpolední Zprávy a na programu ČT sport je magazín Čtyřka Sport či debatní pořad Téma pro hosty, uvedla mluvčí České televize Alžběta Plívová. Česká televize tlumočením do znakového jazyka doprovází i pořady pro děti, mj. Kouzelnou školku, Čtení do ouška či pohádky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).