Hlavní navigace

Česká televize začne spolupracovat s francouzsko-německou stanicí Arte

16. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vedle koprodukcí se Česká televize s Arte dohodla i na akvizicích pořadů pro kanál ČT art a spolupráci v oblasti propojování internetových obsahů.

Česká televize dnes ve Štrasburku podepíše se zástupci francouzsko-německého kanálu Arte smlouvu o spolupráci, která začne platit od 1. ledna příštího roku. Veřejnoprávní médium o tom informovalo dnes v poledne prostřednictvím tiskové zprávy. Médium z Kavčích hor si pochválilo, že je teprve třetím takovým subjektem ve střední a východní Evropě, u něhož Arte na tento krok kývlo. Spolupráce spočívá v tom, že oba subjekty budou kooperovat na konkrétních projektech. Na ně by pak mělo v roce 2014 padnout sto tisíc eur.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Déčko a ČT art začaly vysílat v multiplexu 3

Česká televize otevřela spuštěním kanálu ČT art doposud nejširší a nejucelenější prostor pro umění a výjimečné kulturní projekty na českých obrazovkách. Dnešní podpis smlouvy se stanicí Arte je dalším krokem k tomu, abychom mohli divákům nabízet kulturní obsah na co nejvyšší kvalitativní úrovni, uvedl při této příležitosti generální ředitel České televize Petr Dvořák a upřesnil: Nejen, že na tuto smlouvu naváže spolupráce na konkrétních koprodukčních projektech, ale je to i otevření cesty pro naše pořady směrem k německému a francouzskému publiku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).