Hlavní navigace

Česká televize vypnula hybridní aplikaci pro MS v hokeji, RTVS stagnuje

3. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO – V nabídce slovenské veřejnoprávní televize zůstává již od loňského prosince aplikace Advent 2014, kde jsou k dispozici vánoční koncerty.

Česká televize ukončila se závěrem května hybridní aplikaci určenou pro mistrovství světa v hokeji, které se letos konalo v Praze a Ostravě. Nabídka „MS hokej 2015“ byla v menu HbbTV umístěna na první pozici, nyní ji tu vystřídal on-line videoarchiv iVysílání. Už dříve veřejnoprávní médium vypnulo populární aplikaci Panorama, která ztratila po skončení zimní sezóny smysl, protože se zaměřovala především na lyžařské podmínky na českých horách. K oběma aplikacím se Česká televize vrací každý rok a podle odezvy od koncesionářů si získaly u koncových uživatelů velkou popularitu.

BRAND24

Část hybridního menu České televize
Autor: repro foto HbbTV České televize

Část hybridního menu České televize

NEPŘEHLÉDNĚTE: Česká televize rozjela na obrazovce kampaň k hybridnímu vysílání, sází na ČT bod

Značně pozadu za svou českou kolegyní zůstává ve vývoji hybridní technologie slovenská RTVS (Rozhlas a televize Slovenska). Pomyslnou pěstí na oko je aplikace Advent 2014, která je zde k dispozici již od konce loňského roku, konkrétně od prosince. Nabídka sloužila pro přístup zájemcům k vánočním koncertům RTVS. Kromě aplikace Advent 2014 mohou najít majitelé hybridních přijímačů (boxů a televizorú) v menu modernější verzi teletextu bez grafiky a také on-line videoarchiv zpravodajských pořadů. RTVS je na Slovensku prozatím jediným subjektem, který technologii HbbTV podporuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).