Hlavní navigace

ČT vybírá banky pro svoje účty. Místo nynějších tří jich chce mít až devět

23. 12. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
23. 12. 2011

Výběrové řízení na banky, u nichž v následujících dvou letech povede své účty pro běžný platební styk i dlouhodobé ukládání peněz, vypsala Česká televize. Podle jejího generálního ředitele Petra Dvořáka je třeba zjistit, které bankovní ústavy nabízejí nejlepší podmínky. Musíme se za všech okolností chovat jako dobrý hospodář a pokud můžeme na trhu získat lepší podmínky, než máme dosud, tak je naší povinností o ně usilovat, řekl.

K TÉMATU: Petr Dvořák přebírá vedení České televize. Jaké budou jeho první kroky?

Přihlášky do soutěže přijímá ČT do 13. ledna. Do konce ledna pak chce vyhodnotit nabídky a rozhodnout o rozdělení vkladů mezi uchazeče s nejlepšími nabídkami. Kavčí hory uvažují, že by využily služeb až devíti bank, aby v době ekonomické krize rozložila riziko. Peníze ČT jsou nyní rozděleny do tří finančních ústavů. Jejich jména v tuto chvíli nesdělujeme, odpověděl na dotaz serveru DigiZone.cz mluvčí ČT Ladislav Šticha.

ČTĚTE TAKÉ: Petr Dvořák: Nové studio ČT v Brně bude stát o 250 milionů korun méně

BRAND24

V době ekonomické krize a určité nestability bankovního sektoru v Evropě považujeme za svoji povinnost minimalizovat hrozbu, že bychom v případě krachu některého z finančních domů ohrozili ekonomickou stabilitu ČT, vysvětluje zájem televize o služby většího počtu bank Petr Dvořák. Vedle účtů pro platební styk chce zajistit termínované vklady na 12 a 24 měsíců. ČT ročně hospodaří se zhruba sedmi miliardami korun, a ve fondu televizního poplatku má okolo tří miliard korun.

Součástí poptávky je i možnost poskytování bankovních benefitů zaměstnancům České televize, kteří si zřídí u úspěšných bank osobní účty, informuje ČT. Přímo z bankovního sektoru pochází nynější generální ředitel ČT Petr Dvořák. V minulosti vedl Expandia banku, pozdější eBanku, kterou vlastnila skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. PPF později tuto banku prodala Raiffeisenbank. Skupině však nadále patří Česká pojišťovna a nedávno založená Air bank.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).