Hlavní navigace

Česká televize představila jarní schéma, pět seriálů na nudný konec roku a přelaďte si ČT HD

16. 12. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: HBO Europe
TÝDENNÍ REVIZE – Hodně vás ale zaujala třeba německá služba Freenet TV a bez zajímavosti není ani konec roku na CS filmu.

Jarní schéma ČT přinese Vzteklinu, komediální Dabing Street či Manželské etudy po 35 letech

Devět nových projektů hrané tvorby doplní třináct premiérových koprodukčních snímků, tři publicistické formáty, sedmatřicet dokumentárních cyklů a docusoapů, koncerty vážné i moderní hudby, premiérové večerníčky nebo nový kulturní magazín, shrnul hlavní pilíře jarního programového schématu České televize její ředitel Petr Dvořák.

Žánrové rozkročení hrané tvorby by mělo oscilovat od thrilleru přes situační komedii po dramatizaci reálných událostí. Desítky pořadů pak připomenou „osmičková“ výročí, která jsou pro tuzemskou historii často klíčová.

Jan Brychta: Česká televize představila jarní schéma

Jan Brychta: Prohlédněte si fotogalerii a presskit k jarnímu programovému schématu České televize

Jan Brychta: Česká televize zveřejnila upoutávky k vybraným novinkám jarního schématu

Nudíte se ke konci roku? Tady je pět seriálů na zkouknutí

Pokud jste jedni z těch šťastlivců, kteří nemusejí před vánocemi makat 18 hodin denně (v což se samozřejmě počítají také vánoční večírky nejrůznějšího druhu), nabízíme vám pět seriálů, kterými se můžete prokoukat až do nového roku a nebudete se přitom nudit. Třeba Knightfall…

Dramaturgové stanice History Channel se namlsali úspěchu Vikingů a pustili se do dalšího historického dramatu. A Soumrak templářů, druhý dramatický počin, stojí za to.

Zdeněk Strnad: Pětice seriálových tipů pro adventní dobu

Přelaďují nejen HD kanály České televize, přechod na DVB-T2

Přelaďování se týká šesti lokalit a probíhá vždy v ranních hodinách od čtvrtka 14. 12. do pondělí 18. prosince. Kvůli zpožďujícímu se procesu přechodu na nový vysílací standard zemské televize DVB-T2 ve formátu HEVC také ohlásila Česká televize prodloužení všech vysílacích smluv, jejichž platnost by jinak skončila ke konci letošního roku.

Platnost zmíněných oprávnění bude prodloužena minimálně do doby, než přechodová DVB-T2 síť České televize pokryje svým signálem aspoň 95 % obyvatel České republiky.

Jan Brychta: Do pondělí bude přeladěno šest vysílačů Regionální sítě 7. Změna se týká i HD kanálů České televize

Bohumil Herwig: Petr Dvořák – ČT udělá maximum pro to, aby přechod na standard DVB-T2 proběhl do konce června 2020


Autor: Česká televize

Česká televize.

Stručně

Jaký život vlastně žili Hanzelka a Zikmund? V dokumentech se dozvíte nejen to, ale například i odpovědi na velmi osobní otázky. První díl série režiséra Petra Horkého o životě slavných cestovatelů Zikmunda a Hanzelky bude k vidění už tuto neděli s opakováním vždy následující středu po 13:00.

Bohumil Herwig: Poprvé od premiéry bude odvysílán seriál „Miroslav Zikmund: Cesta stoletím“

OLED je to nejlepší, co dnes může trh s televizory nabídnout. Na tom českém jich je už skoro 35 a nejlevnější pořídíte pod 30 000 Kč. OLED nevyžaduje podsvícení a svítí vlastním světlem. Takovéto televizory mají extrémně rychlou reakci na pohyb či švenk kamery, nedostižnou černou barvu a obrazovky jsou přitom hluboké jen pár milimetrů. Nic z toho LCD nemá a z principu ani mít nemůže.

Bohumil Herwig: Vybíráte OLED? Máme pro vás kompletní nabídku, včetně parametrů a cen

Nový kanál Epic Drama v den jeho spuštění, ve čtvrtek 14. prosince, nabízeli pouze operátoři z portfolia T-Mobile – Slovak Telekom a T-Mobile Czech Republic. S dalšími operátory je zatím zařazení nového programu ve fázi jednání.

Jan Brychta: Nový kanál Epic Drama odstartuje v Česku a na Slovensku už tento týden

Jak informují České Radiokomunikace, stanoviště Zlín – Tlustá Hora a Chomutov – Jedlová Hora jsou poslední dva vysílače vysokého výkonu, které by měly zahájit DVB-T2 vysílání ještě v letošním roce. Pokrytí přechodového multiplexu Českých Radiokomunikací tak stoupne na 97,24 % obyvatel České republiky.

Jan Brychta: Přechodová DVB-T2 síť Českých Radiokomunikací spustila vysílání v Chomutově a ve Zlíně

Vánoce a Štědrý večer se na CS filmu ponesou v klasickém duchu, takže tu najdete Záhadu hlavolamu, Deváté srdce, Anděl na horách a od 20:00 hod. Byl jednou jeden král. V dalších dnech pak můžete spatřit snímky jako Oznamuje se láskám vašim, Jak napálit advokáta, Ducháček to zařídí či třeba Malá mořská víla. Chybět ale nebude ani Tankový prapor z roku 1991.

Bohumil Herwig: Štědrý večer a Silvestr na CS filmu: pohádková klasika, lechtivá zábava i „divoká devadesátá“

BRAND24

Televizní služba Freenet TV je placené řešení DVB-T2, které svým divákům zprostředkovává stoprocentně HD obsah. Platformu nabízí případným předplatitelům německá mediální společnost Freenet Group.

Petr Faistauer: Jak funguje německé řešení placeného příjmu DVB-T2 v rámci platformy freenet TV

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).