Hlavní navigace

Česká televize počítá s dalšími investicemi do HD. Kanál ČT 2 v něm zatím vysílat nebude

17. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Cílem modernizace vysílací techniky je, aby nové technologie byly dostupné v rámci celého vysílacího řetězce. Pro HD by tedy měla být připravená střihová pracoviště i všechny kamery.

Česká televize počítá s tím, že do budoucna bude vysílat ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) nejen z virtuálního Studia 8, ze kterého jsou mimo jiné odbavovány hlavní zpravodajská relace Události nebo publicistický magazín 168 hodin, ale HD technologiemi budou disponovat i týmy, které do těchto pořadů budou dodávat příspěvky. V dnešním on-line chatu na webu České televize to na dotaz jednoho z našich čtenářů nepřímo potvrdil technický ředitel veřejnoprávního média Rudolf Pop.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Multiplex 3 se rozšířil o HD kanály České televize a dočkal se i překvapení

V rámci modernizace technologie ve zpravodajském objektu bylo virtuální studio SK8 převedeno do HD technologie, slouží především pro výrobu Událostí, některých magazínových a sportovních pořadů. V současné době probíhá obměna HD technologie i v dalších složkách (kamery, střihová zařízení a tak dále) tak, aby mohla být zajištěna HD výroba v celém řetězci, uvedl Pop, který taktéž konstatoval, že v nejbližší době nebude do HD převeden kanál ČT 2, přesto, že nativního obsahu by pro toto vysílání měl dostatek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).