Hlavní navigace

Česká televize obdržela od RRTV pokuty za více jak 11 milionů

9. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 1. 2009

Kdyby se posčítaly všechny pokuty, které na svém posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) získala Česká televize, došlo by se k částce 11 milionů 200 tisíc korun. ČT jich obdržela hned dvanáct, a to za porušení zákonných pravidel pro vysílání reklamy, teleshoppingu a sponzorovaných pořadů. Jak upozornila agentura ČTK, celková výše pokuty je jedna z nejvyšších, co veřejnoprávní televize od rady dostala.

ČT se může proti pokutám odvolat k soudu. Jejich výše se přitom pohybuje od dvou set tisíc do dvou a půl milionu korun. Jak důvod pro udělení uvádí RRTV to, že ČT loni v květnu na programech ČT 2 a ČT 4 odvysílala označení sponzora reklamní znělky společností Het, Panasonic, Sapeli, Simply You a Vodafone, které byly podle rady neoddělenou reklamou. Vysílací rada v roce 2007 uložila rovnou stovku pokut a vydala 237 upozornění na porušení zákona.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).