Hlavní navigace

Česká televize neodvysílá Grammy v HD, diváci je uvidí na ČT art

5. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„ČT art se systematicky věnuje současné hudební scéně v celé její žánrové šíři,“ uvedl Tomáš Motl, výkonný šéf stanice důvod, proč se budou Grammy vysílat právě na tomto programu.

Česká televize nebude vysílat nejprestižnější hudební ceny planety Grammy jako obvykle na kanálu ČT 2, ale vůbec poprvé je odvysílá živě na stanici ČT art. Diváci tak přijdou o možnost vidět tuto významnou kulturní a společenskou událost ve vysokém rozlišení (HDTV). Zájemci, kteří tak preferují vysokou kvalitu obrazu, se budou muset poohlédnout po některém ze zahraničních kanálů, případně internetovém streamu. Hudební ceny Grammy se budou vysílat z neděle na pondělí od dvou hodin v noci, v repríze pak sestřih odvysílá tatáž stanice, tedy ČT art, 3. března ve 20:20.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Česká televize může očekávat zvětšení divácké obce svých kanálů ČT :D a ČT art

ČT art se systematicky věnuje současné hudební scéně v celé její žánrové šíři, uvedl výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl důvod, proč se rozhodla Česká televize pro vysílání Grammy na této stanici, a doplnil: Jsem rád, že bude moci na svých obrazovkách v přímém přenosu hostit vůbec nejprestižnější svátek populární hudby, cenu Grammy, která je – s nadsázkou řečeno – matkou všech ocenění v hudebním průmyslu. Prostřednictvím Grammy nabídneme našim divákům živá vystoupení těch momentálně nejlepších a nejslavnějších, ale i nejoriginálnějších hudebníků planety.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).