Hlavní navigace

Česká televize naplánovala na 4. května den otevřených dveří v Praze, Brně i Ostravě

17. 4. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Veřejnoprávní televize přichystala na první květnovou sobotu nejen prohlídku tří největších studií, ale také den plný her, soutěží, vystoupení, písniček a setkání s moderátory

Tradiční den otevřených dveří naplánovala pro diváky na sobotu 4. května Česká televize. Zájemci se budou moci podívat do hlavní budovy ČT v Praze na Kavčích horách, ale také do studií v Brně a Ostravě. Přímo na Kavčích horách budou připraveny tři prohlídkové trasy včetně speciální bezbariérové prohlídky, které provedou diváky zákulisím ČT. Doprovodný program počítá především se zábavnými soutěžemi pro děti. V areálu všech tří studií budou během akce k dispozici stánky s občerstvením.

K TÉMATU: Na návštěvě u… ČT 24, zpravodajské veřejnoprávní televize

V Praze, Brně i Ostravě začne den otevřených dveří shodně v 9:00 hod., v Brně a Ostravě potrvá do 16:00 (návštěvníci, kteří přijdou před čtvrtou odpoledne, budou moci studia opustit do 18:00 hod.), v Praze až do 18:00 hod. (pro návštěvníky, kteří již budou v areálu Kavčích hor, se konec plánuje na 19:00 hod.). Pražské centrální studio slibuje například návštěvu dekorací aktuálně nejúspěšnějšího seriálu ČT Vyprávěj, včetně dobového stánku s občerstvením, v garážích proběhne přednáška o přenosových vozech a práci osvětlovačů.

ČTĚTE TAKÉ: Na návštěvě u… vysílání ČT 24 ze summitu Obama – Medveděv

BRAND24

V interiérech se návštěvníci podívají i do dekorací pořadů Krásný ztráty, Sama doma, Planeta YÓ a Kouzelná školka, kde si budou moci vyzkoušet práci s kamerou a mikrofonem, ovládání kamerového jeřábu a světelné efekty. V truhlářské dílně ČT pak uvidí, jak se vyrábí dekorace. Druhá prohlídková trasa pražským studiem zavede zájemce do fundusu kostýmů, dekorací nového seriálu Čtvrtá hvězda či pořadu Pošta pro tebe. “Vrcholem prohlídky pak bude živé natáčení kapely 4signs, na závěr si návštěvníci prohlédnou sbírku dobového nábytku a zbraní,” uvádí ČT na svém webu.

Třetí prohlídková trasa prochází budovou zpravodajství, kde sílí programy ČT 24 a ČT Sport, bezbariérová trasa vede střižnami a dekoracemi pořadů Pošta pro tebe, Krásný ztráty a Sama doma. V Brně se návštěvníci podívají do kostymérny, maskérny, dekorací brněnských pořadů a setkají se s moderátory pořadů Dobré ráno a Události v regionech. Ostravské studio ČT slibuje účast Martina Dejdara, Tomáše Kočka, moderátorů Dobrého rána, Šikulů a Sama doma, ale i tváří ostravského zpravodajství.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).