Hlavní navigace

Česká televize bude vysílat na Slovensku v DVB-T, v placené službě Plustelka

17. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podobný krok nedávno proběhl i v sousedním Rakousku, kdy operátor ORS do své placené DVB-T2 nabídky zařadil HD verze německých veřejnoprávních kanálů Das Erste a ZDF.

České televize expanduje v dohledné době prostřednictvím pozemního digitálního vysílání (DVB-T) na sousední Slovensko. Veřejnoprávní médium se stane součástí placené nabídky Plustelka, kterou chce operátor Towercom prostřednictvím dceřiné společnosti Towerhome představit 1. května. Serveru Mediálne.sk to potvrdila mluvčí Česká televize Michaela Fričová. Jde o ČT 1 a ČT 2 v placené nabídce, uvedla Fričová a dodala: V tuto chvíli by už mělo probíhat testovací vysílání.

BRAND24

K TÉMATU: Slovensko se dočká placené televize v DVB-T, 1. května odstartuje služba Plustelka

Veřejnoprávní médium z Kavčích hor už je na Slovensku dostupné prostřednictvím kabelových a IPTV operátorů. Česká televize veřejně deklarovala, že šíření v placených nabídkách u našich východních sousedů jí nevadí, na rozdíl od komerčních televizí. Právě NovaPrimou dlouhodobě bojují proti tomu, aby je tamní operátoři šířili. Podobně tomu bylo i v Česku se slovenskými televizemi. Hlavním důvodem jsou pochopitelně vysílací práva pouze pro dané území. Česká televize je na Slovensku například také součástí nabídek operátorů prostřednictvím družice.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).