Hlavní navigace

Češi nejsou ochotni na internetu za video platit, mezi populárními servery je i Ulož.to

12. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ GRAFY – Většina populace sleduje bezplatné videoservery a velká část respondentů navíc také videa zdarma z internetu stahuje, zjistila aktuální studie Mediaresearch.

Češi nejsou zvyklí za videoobsah na internetu platit, a pokud ano, tak spíše symbolické částky. Potvrdil to aktuální průzkum společnosti Mediaresearch, který určitě nepotěší provozovatele služeb typu Voyo, Clubcard Kino a některých dalších. Streamované video patří na internetu mezi běžnou součást „brouzdání“ českých uživatelů, stále je ovšem doplňkem ke sledování televize, u které tráví i v letošním roce diváci nejvíce času. Nejpopulárnější platformou pro sledování videa na internetu je server YouTube následovaný Googlem, který může fungovat jako platforma pro různé portály s videoobsahem.

BRAND24

Graf lze zvětšit na plnou velikost

Graf lze zvětšit na plnou velikost

NEPŘEHLÉDNĚTE: Videoportál Netflix potvrdil expanzi do Česka, dorazí sem nejpozději příští rok

V průzkumu, jehož se zúčastnilo přes tisícovku respondentů, se mezi nejpopulárnější weby pro sledování videa umístil i server Ulož.to, který je běžným kanálem i pro možnost stažení nelegálního obsahu – filmy, seriály, hudební alba a podobně. V oblíbenosti sdílí čtvrtou pozici s internetovou televizí Stream.cz, jejímž provozovatelem je společnost Seznam.cz. Určitým překvapením průzkumu je i fakt, že co do popularity je v možnosti sledování on-line videa úspěšnější zpravodajský server iDNES.cz oproti iVysílání, tedy on-line portálu České televize. Obě služby od sebe dělí ale pouhé jedno procento a pohybují se okolo 25 %.

Graf lze zvětšit na plnou velikost

Graf lze zvětšit na plnou velikost

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).