Hlavní navigace

Část jižní a střední Moravy bude v noci bez televizního signálu, odmlčí se vysílač Kojál

11. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Od půlnoci do šesté hodiny ranní nepůjdou multiplexy 1, 2 a 3 z Kojálu. České Radiokomunikace na noc naplánovaly i výluku rádií na krkonošské Černé hoře

Šestihodinovou výluku televizního vysílání z hlavního jihomoravského vysílače Kojál naplánovaly na dnešní noc České Radiokomunikace. Od půlnoci do šesté hodiny ranní nebude možné z tohoto vysílače a návazných dokrývačů přijímat televizní multiplexy 1, 2 a 3. Diváci tak nenaladí programy České televize ve veřejnoprávním multiplexu 1 na kanále 29, programy televizí Nova, Prima a Barrandovmultiplexu 2 na kanále 40 a Primu love, Óčko, Pětku a Šlágr TVmultiplexu 3 na kanále 59.

Stejnou výlukou prošel v noci na dnešek hlavní pražský vysílač na Žižkově. Výluka na Kojálu se dotkne výhradně televizního, nikoli rozhlasového vysílání. To se naopak v noci na zítřek na čtyři hodiny odmlčí z krkonošské Černé hory. Jednu hodinu po půlnoci předstanou vysílat Český rozhlas 1 – Radiožurnál na frekvenci 88,5 MHz, Český rozhlas 3 – Vltava na frekvenci 101,9 MHz, Český rozhlas Hradec Králové na frekvenci 90,5 MHz, Rádio Impuls na frekvenci 92,1 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 98,4 MHz a Rádio Černá hora na frekvenci 105,3 MHz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).