Hlavní navigace

Část diváků má problém s příjem ČT 4 HD v multiplexu 3. Má špatnou synchronizaci

18. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Trhaný obraz a špatnou synchronizaci zvuku a obrazu zaznamenávají diváci u programu ČT 4 HD v multiplexu 3. Obdobnou potíž měla i ČT 1 HD.

Bez problémů se neobešlo zařazení programů ČT 1 HD a ČT 4 HD do celoplošného pozemního multiplexu 3. Řada diváků si stěžuje na problém se synchronizací zvuku a obrazu, zejména u programu ČT 4 HD. Zvuk se oproti obrazu zpožďuje i o několik sekund. O něco menší časový rozdíl byl i u programu ČT 1 HD. Sportovní Čtyřka má navíc u některých přijímačů narušený obraz. České Radiokomunikace se zatím k problému veřejně nevyjádřily.

K TÉMATU: Multiplex 3 se rozšířil o HD kanály České televize a dočkal se i překvapení

BRAND24

Jisté je, že chyba s obrazem se projevuje jen u některých typů přijímačů (čtenáři DigiZone,cz na diskusním fóru zmiňují televizory Philips). Problémy jsou i s identifikací některých programů. Některým divákům se dosavadní kanály České televize v přijímači „přepsaly“, protože televizor nebo set-top-box nedokázal rozlišit programy ČT 1 a ČT 4 z různých multiplexů. Obě stanice totiž momentálně vysílají hned ve třech celoplošných pozemních sítích – ve standardním rozlišení v multiplexu 1 a ve vysokém rozlišení v multiplexech 3 a 4.

„Obdobný problém jsme zaznamenali i na jednom našem kontrolním přijímači Philips, u kterého se podařilo problém vyřešit aktualizací firmwaru TV přijímače, která byla k dispozici na jejich firemních web stránkách. Vzhledem ke stejnému projevu problému, pomůže tento postup pravděpodobně i u přijímače Sharp. Doporučujeme tedy obrátit se také firemní web nebo přímo na značkový servis,“ odpověděly České Radiokomunikace na dotaz jednoho ze čtenářů DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).