Hlavní navigace

Bývalý šéf programu Markízy a STV radí Miloši Zemanovi s prezidentskou kampaní

15. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Roman Lipták svoji roli v Zemanově volebním týmu potvrdil serveru Omediach.com. Dříve pomáhal budoucímu slovenskému prezidentovi Rudolfu Schusterovi.

Externím poradcem volebního týmu Miloše Zemana pro přímou volbu prezidenta republiky je bývalý programový ředitel Slovenské televize a Markízy Roman Lipták, který dříve působil i jako zástupce někdejšího generálního ředitele STV Radima Hrehy. O působení ve volebním týmu požádal podle svých slov sám při květnovém setkání v Trenčianských Teplicích. Lipták to uvedl na dotaz slovenského serveru Omediach.com, který o jeho angažmá v české prezidentské volbě informoval jako první.

BRAND24

K TÉMATU: Prezidentské volby pokryje Česká televize prostřednictvím čtyř speciálních formátů

“Moje působení v rámci kampaně je spíš formou odborné stáže. Můžu se účastnit schůzek volebního týmu, sledovat mítinky a vystoupení,” uvedl Lipták, který nyní působí jako pedagog na bratislavské Akademii médií. Stejným způsobem Lipták v minulosti pomáhal ve volebním týmu Rudolfa Schustera, pozdějšího slovenského prezidenta, zvoleného rovněž v přímé volbě. “Zajímám se o fenomén přímé prezidentské volby. Proto je pro mě unikátní vidět, jak probíhá první přímá volba prezidenta v Česku,” vysvětlil Lipták.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).