Hlavní navigace

Bývalý šéf Novy: Nové stanice spustí v DVB-T už jen komerční televize

20. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 6. 2011

Dočkají se diváci nových programů v digitálním terestrickém šíření (DVB-T) po ukončení analogového vysílání? Bývalý ředitel televize Nova Petr Dvořák je v této oblasti skeptický. A problémem určitě není to, že by tu pro nové subjekty nebylo místo. Se svým názorem se podělil s redakcí DigiZone.cz po skončení páteční akce Media Brunch, kterou pořádal server Mediář.cz.

ČTĚTE TAKÉ: Nova se chce vydat do budoucna cestou tematických stanic

Dvořák si myslí, že nových stanic se dočkají diváci pouze od současných vysílatelů, jakými jsou Nova a Prima. Počítám, že ty spustí tak jeden až dva nové programy, uvedl Dvořák. To ale podle jeho názoru bude všechno. Bývalý šéf Novy rozhodně nepředpokládá, že by na český trh vstoupila nějaká velká skupina typu RTL Group nebo Lagardère. Už tu pro ni totiž není prostor. Jde především o možnost ukousnout si část reklamního koláče.

Tipy C

NEPŘEHLÉDNĚTE: Bývalý šéf Novy Dvořák: Mám zájem o pozici generálního ředitele ČT

Pro nové terestrické televize by navíc byly fatální poplatky za šíření signálu v DVB-T. Na ně by pro změnu neměly malé stanice. Pro ně je výhodný satelit. Dvořák také vzpomněl na zpravodajský kanál Z1, který vůbec nebyl špatný, ovšem, jak se ukázalo, dělat v českém prostředí stanici tohoto typu, je také zbytečné, protože se neuživí. Je tu silná Česká televize se svou ČT 24, uvedl Dvořák, jenž si myslí, že tu není prostor ani pro kanál typu Euronews. Ten vstupuje do DVB-T v zemích, kde skončil proces digitalizace. Koho by u nás zajímalo zpravodajství z Bruselu?, ptal se někdejší šéf Novy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).