Hlavní navigace

Byla uvedena aplikace Eurosport VR pro French Open. Už je i funkční

24. 5. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Eurosport
UVNITŘ GALERIE – Fanouškům nabídne – zdarma – tenis ve virtuální realitě (VR) a na závěr dne také speciální sestřihy vybraných momentů.

Aplikace je dostupná pro operační systémy iOS, Android (viz galerie) a zařízení Oculus. Já ji pro Android, resp. telefon LG Flex 2, stáhl z Google Play/Store před chvílí, a i když VR brýle nemám, odchytil jsem alespoň pár obrazovek. Nainstalovat a spustit si ji může vlastně kdokoli, i když obraz, jak lze vidět v galerii, příliš dobře viditelný nebude (na závěr jsem ještě vložil reálný snímek přímo od Eurosportu). Nicméně pokud máte mobil s gyroskopem, bude se vám alespoň hezky měnit scéna.

Po výrazně pozitivních reakcích na video jízdy Bodeho Millera představuje Eurosport poprvé podobné zážitky i ze světa nejlepšího tenisu, říká se v právě zaslané tiskové zprávě a pokračuje se tím, že si sportovní fanoušci mohou všechna videa užít přes brýle pro virtuální realitu, jako například Samsung Gear VR nebo Google Cardboard.

ČTĚTE TAKÉ: Jak vypadá slibovaná virtuální realita od Eurosportu, bude olympiáda ve VR?

Arte představilo projekt virtuální reality Arte 360 pro mobilní telefony a tablety

Eurosport nabídne divákům Kentucky Derby v nativním HD

V prosinci minulého roku Eurosport využil této technologie a ukázal fanouškům zimních sportů jízdu legendárního alpského lyžaře Bodeho Millera ve 360° provedení na sjezdovce Birds of Prey v Beaver Creeku v Coloradu. Podle stanice s prý obrovským ohlasem a i takovéto záběry z French Open 2016 uvidíte.

BRAND24

Eurosport pro VR rovněž představí – vždy po skončení hracího dne – nejlepší herní momenty, včetně tzv. „Shots of the day“ a exkluzivní zákulisní záběry. Během Roland Garros tak mohou diváci vidět tenisový svět trochu jinýma očima a zatím zcela zdarma. Eurosport tak jde ve stopách společnosti Discovery, jejíž aplikaci Discovery VR si stáhlo 700 tisíc lidí.

Jak si můžete přečíst na odkazu výše, Eurosport má rovněž práva k poskytování obsahu – klidně i ve VR – ze zimních olympijských her v roce 2018 a z letní olympiády v roce 2020.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).