Hlavní navigace

Brýle View-Master nabídnou 360° videa i minifilmy a také „zážitkové“ balíčky

23. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Mattel
UVNITŘ GALERIE – Na rozdíl od nejlevnějších brýlí pro virtuální realitu nejsou ty od společnosti Mattel kartónové, ale plastové, a zdůrazňována je jejich zdravotní nezávadnost.

Novinka je určena pro děti od 7 let a využívá chytrého telefonu, resp. jeho displeje. Ten musí být v rozmezí od 4 do 6 palců, tedy 10,2 až 15 cm, a kvůli správné funkčnosti aplikací musí být vybaven i gyroskopem. Brýle jsou kompatibilní s mobilními telefony se systémy Android, iOS i Windows Phone, resp. Windows 10 Mobile.

Společně s brýlemi bude uvedeno i pět tzv. zážitkových balíčků, z nichž některé Mattel připravil ve spolupráci s National Geographic či Discovery Channel. Půjde o témata s názvy Divočina, Vesmír, Zajímavá místa, Podmořský svět a Dinosauři. Zakoupit je budete moci ve dvou formách – buď jako aplikaci on-line, nebo ve speciálním balení, které nabídne i něco navíc.

K TÉMATU: Arte představilo projekt virtuální reality Arte 360 pro mobilní telefony a tablety

Jak vypadá slibovaná virtuální realita od Eurosportu?

Brýle pro virtuální realitu View-Master byly navrženy ve spolupráci s očními lékaři a jsou podle výrobce zdravotně nezávadné, včetně nepřítomnosti tzv. ftalátů. Při porovnání s kartónovými verzemi mají nabídnout delší životnost, pohodlnější používání díky pogumovaným okrajům a také bezpečnější uchycení telefonu a ochranu proti jeho samovolnému uvolnění.

BRAND24

Brýle, ve kterých můžete používat i jiný obsah, než ten od společnosti Mattel, budou na český a slovenský trh uvedeny v průběhu srpna 2016. Cena není ještě známa, ale v zahraničí přijdou na zhruba 30 USD, tj. asi na 730 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).