Hlavní navigace

Brno má do 15:00 výluku vysílače Hády, nejdou televizní multiplexy 1, 2 a 3

2. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televizní vysílání z Hád se odmlčelo v šest hodin ráno, rádia z tohoto vysílače nebudou vysílat od deváté. Konec plánované výluky ohlásily České Radiokomunikace na třetí odpolední.

Výluku televizního i rozhlasového vysílání z brněnského vysílače Hády naplánovaly na dnešní dopoledne a brzké odpoledne České Radiokomunikace. Úderem šesté hodiny ranní z této lokality přestaly vysílat televizní multiplexy 1, 2 a 3, od devíti hodin se k nim přidají i všechny rozhlasové stanice, které využívají vysílač Hády. “Při plánované výluce bude provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie,” informoval mediální zástupce Českých Radiokomunikací Kamil Chalupa.

K TÉMATU: Brno čeká ve středu výluka vysílače DVB-T v Barvičově ulici, nepůjdou multiplexy 1 až 3

BRAND24

Řada diváků výluku televizního vysílání nezaznamená, protože další televizní vysílače, které společně s Hády tvoří jednofrekvenční síť, tedy Kojál, Barvičova a Děvín, budou nadále vysílat. V některých lokalitách by ale mohlo docházet k výpadkům signálu. Týká se to multiplexu 1 s programy České televize na kanálu 29, multiplexu 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov na kanálu 40 a multiplexu 3 s televizemi Prima love, Prima Zoom, Óčko a Šlágr TV na kanálu 59.

“Výluka se dotkne i stanic BBC na frekvenci 101,3 MHz, Evropa 2 na frekvenci 105,5 MHz, Rádio Petrov na frekvenci 103,4 MHz, Rádio Krokodýl na frekvenci 103 MHz, ČRo Vltava na frekvenci 90,4 MHz, ČRo Brno na frekvenci 93,1, ČRo Dvojka na frekvenci 92,6 MHz, Kiss Hády na frekvenci 88,3 MHz a Rádio Proglas na frekvenci 107,5 MHz,” dodal Chalupa.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).