Hlavní navigace

Británie v neděli zažije první fotbalový přenos 3D: Arsenal vs. Manchester

29. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 1. 2010

Nedělní fotbalové utkání Premier League mezi Arsenalem a Manchesterem budou moci vybraní fanoušci v Británii sledovat stereoskopicky, tedy trojrozměrně. Televizní stanice Sky vybaví vybrané bary a hospody v Londýně, Manchesteru, Cardiffu, Edinburghu a Dublinu 3D ready televizory a dostatečným počtem speciálních brýlí, které umožní sledovat trojrozměrný obraz, informoval server Aktuálně.cz.

ROZHOVOR K TÉMATU: 3D televizory pro český trh? Letos na jaře, slibuje manažer Samsungu

Sky dosud tají, o které podniky jde, aby je fanoušci nevzali útokem. Na přípravě prvního 3D přenosu v Británii se údajně podílel i režisér filmového trháku Avatar James Cameron. Na duben plánuje Sky start samostatného 3D sportovního kanálu, na kterém nabídne například přenosy z golfových utkání.

ČTĚTE TAKÉ: Na český trh míří 3D televizory. Bude na nich ale co sledovat?

Když se například díváte v dvojrozměrné televizi na golf, vypadá travnatá plocha poměrně rovně, líčí ředitel výroby Sky TV Darren Long. Ve 3D ale vidíte každou nerovnost greenu a můžete mnohem lépe ocenit hru. 3D televizory vybaví Sky v následujících týdnech stovky hospod a barů po celé zemi, aby propagovala svůj chystaný program.

BRAND24

NAPSALI JSME: Přichází 3D televize. Jak funguje trojrozměrné zobrazování?

Vedle Sky se na 3D přenosy chystá i britská veřejnoprávní BBC. Ta nabídne svůj první 3D přenos o týden později. Půjde o mezinárodní utkání v rugby a sledovat ho budou moci diváci vybraných kin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).