Hlavní navigace

Boj talentových show o diváka dostal nečekaný rozměr

29. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 8. 2010

Souboj komerčních kanálů Nova a Prima o televizního diváka přinesl dnes večer na české obrazovky prvky, které pravděpodobně málokdo čekal. V nich vedla především televize Nova. Ta věnovala talentové show Talentmania hned první příspěvek v hlavní zpravodajské relaci, což sice bylo pravděpodobné, už málokdo ale počítal s tím, že ji také výrazně zkrátí.

GLOSA: Talentmania nebo Česko Slovensko má talent? Rozhodne dnešek

Televizní noviny na české komerční jedničce neměly se sportem a počasím ani pětadvacet minut. Běžně přitom tato relace končí až po osmé hodině večerní. Přesto se Nově nepodařilo, aby svou talentovou show zahájila jako první. To udělala konkurenční Prima, která už si připravila půdu speciálním vydáním VIP Zpráv, které tentokrát uváděla dvojice Ivana Gottová – Jan Kraus. Prima avizovala konec Česko Slovensko má talent na 21:15, ten však vzhledem ke konkurenci nedodržela.

BRAND24

K TÉMATU: Nova, nebo Prima? Podzimní souboj titánů o diváky začíná

Talentová show české komerční dvojky dnes skončila až o jednatřicet minut později, ve 21:46. Paradoxně se tak minutu před půl desátou vysílala upoutávka na film Agent z Honkongu, která jeho start avizovala na 21:15. Prim si ale v tomto směru odnáší Nova. Ta místo ve 21:35, tedy čas, který byl uveden v programovém schématu, skončila show téměř ve 22:12. Celou první hodinu navíc česká komerční jednička nevysílala kvůli konkurenci reklamu. První blok se objevil až po 54 minutách. Nova i Prima odvysílaly celkem tři bloky reklamy, každý přibližně po osmi minutách.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).