Hlavní navigace

BBC nabízí týdenní archiv odvysílaných pořadů

31. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
31. 7. 2007

Britská veřejnoprávní rozhlasová a televizní společnost BBC spustila službu iPlayer. Diváci si s její pomocí mohou přes internet prohlédnout pořady odvysílané za poslední týden a dívat se na ně dalších 30 dní. Služba je zatím ve zkušebním provozu a zájemci ji naleznou na adrese www.bbc.co.uk/i­playerbeta/. Pro přístup k pořadům si ale diváci musí vytvořit svůj účet se jménem a heslem, zažádat o něj mohou ale pouze obyvatelé Spojeného království starší 16 let.

BRAND24

Společnost doufá, že počet zájemců přes léto naroste. Plný start proběhne na podzim, napsal server Digital Media Europe. Služba iPlayer prošla testem „hodnoty pro veřejnost“, nad kterým dohlížel regulační orgán veřejnoprávní instituce, BBC Trust.

Zájemci o sledování odvysílaných pořadů mohou být zatím pouze ze světa Windows. Podmínkou je mít Windows XP, přičemž sama BBC upozorňuje, že zatím mají smůlu nejen uživatelé jiných platforem, ale dokonce i majitelé nového operačního systému od společnosti Microsoft, Windows Vista. Dalšími nutnostmi je Internet Explorer ve verzi šest a výše a Windows Media Player počínaje verzí 10. Vysokorychlos­tní připojení k internetu je pak pro přenos videa samozřejmostí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).