Hlavní navigace

Bavorský rozhlas spustí dvě nové stanice, jednu už na začátku roku 2015

4. 12. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Evropská veřejnoprávní média jsou si vědoma, že cílení na nejmladší posluchače je nezbytnou nutností. Dětská rádia fungují také u nás a na Slovensku, spuštění se připravuje i v Polsku.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas Bayerisches Fernsehen připravuje na příští rok spuštění dvou nových tematických okruhů. Oba budou dostupné mimo jiné v nabídce tamního digitálního rozhlasu (DAB), takže zájemci z České republiky mohou počítat i s přesahem na naše území. Nejblíže svému startu je stanice BR Heimat, která se bude orientovat na tamní lidovou a dechovkou hudbu. Ta se těší velkému zájmu posluchačů. Pravidelně se s ní mohou zájemci setkávat na stanicích Bayern+ a Bayern 1. BR Heimat odstartuje už 2. února 2015. Pro poslech stanice bude nutný přijímač s normou DAB+.

BRAND24

K TÉMATU: Bavorský rozhlas připravuje nové digitální stanice, jedna z nich se zaměří na lidovky

Přesný termín startu už má ohlášený také okruh KiRaKa (Kinder Radio Kanal), který bude určen dětskému posluchači. Bavorský veřejnoprávní rozhlas bude na jeho obsahu a fungování spolupracovat se svým západoněmeckým „kolegou“ WDR, kde již stanice působí. Program KiRaKa by měl v této spolkové zemi odstartovat 4. května. Krok bavorského veřejnoprávního média s cílením na nejmladší posluchače je logický. Český rozhlasslovenský RTVS již provozují Rádio Junior, okruh cílený na děti připravují i v Polsku. V těchto zemích se distribuce orientuje na digitální kanály (internet, DAB).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).