Hlavní navigace

Bavorské vysílače zachytitelné v Česku čeká přeladění DVB-T

26. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 9. 2011

Nepříjemné překvapení bude čekat pravděpodobně už brzy české diváky, kteří se spoléhali na příjem digitální pozemní televize (DVB-T) z Bavorska v pásmu VHF, kanály 1 až 12. Tamní telekomunikační operátor totiž hodlá přeladit poslední vysílače, které v něm fungují, a převést je do pásma UHF. Mimo jiné to bude znamenat, že diváci, jež se nachází dále od hranic, už budou moci antény pro VHF vyhodit.

BRAND24

K TÉMATU: Tři německé vysílače zachytitelné v Česku změní parametry

Na chystané přeladění vysílačů upozorňují stránky DVB-T Bayern. Server DigiZone.cz na tuto skutečnost upozornil čtenář Pavel Bárta, který se specializuje na dálkový příjem rozhlasu a televize z Německa a Rakouska. Ačkoliv zatím nebyly zveřejněny nové parametry, na nichž budou lokality Hohe Linie/Regensburg, Hoher Bogen/Furth a Brotjacklriegel/Deg­gendorf fungovat (multiplex BR-Bouquet 1), všeobecně se má za to, že dojde k přeladění na 42. kanál. Výkon ani polarizace antén se s největší pravděpodobností měnit nebudou. Podle původních plánů mělo být přeladění realizováno už loni.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).