Hlavní navigace

Barrandov HD míří do satelitní služby Skylink. Nabídne ho možná i CS Link

4. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 4. 2011

Součástí jarního rozšíření nabídky satelitní služby Skylink bude také plnoformátová digitální televize Barrandov ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Serveru DigiZone.cz to potvrdil technický ředitel této stanice Michal Kratochvíl. Barrandov se objeví na novém transpondéru (frekvenci), který uvedl do provozu satelitní operátor SES Astra minulý týden ve čtvrtek.

K TÉMATU: Skylink chystá výrazné rozšíření počtu HD kanálů, minimálně o pět

Pro Barrandov už je v tuto chvíli připravena pozice Novinka HD, která bude v dohledné době uvedena do provozu. Právě Skylink bude signál uplinkovat (posílat na družici). Jednání však podle Kratochvíla probíhají také se zástupci konkurenční platformy CS Link a hledá se vhodný obchodní model. V úvahu připadá buď vysílání v rámci takzvaného simulcryptu (sdíleného kódování obou služeb) nebo by si oba operátoři museli zajistit distribuci vlastní.

BRAND24

Z ARCHIVU: TV Barrandov jedná o HD vysílání přes satelit

Barrandov to bude mít na nový uplink co by kamenem dohodil. Právě tato stanice v SD i HD rozlišení a stejně tak i Nova (SD i HD) a Nova Sport HD distribuují svůj signál z této pražské lokality. Rozdíl mezi Barrandovem HD ve Skylinku a Primou HDCS Linku je značný. Zatímco druhá jmenovaná stanice nevysílá v nativním HD vůbec nic, tedy včetně loga a grafiky, Barrandov HD nabízí divákům ve vysokém rozlišení vlastní pořady a také některou akviziční tvorbu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).