Hlavní navigace

Babička ze Souboje seriálů má smůlu, ČT chce natočit Cirkus Bukowski

20. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 1. 2012

Hlasování diváků v podzimním Souboji seriálů na prvním programu České televize přijde vniveč. Vítězný seriál Babička totiž nemá vůbec jisté, zda jej ČT natočí. Naopak detektivka Cirkus Bukowski, která v Souboji seriálů prohrála, už prošla Programovou radou ČT a její autoři dostali zadání připravit scénáře pro dvě šestidílné řady. Deníku MF Dnes to řekla ředitelka vývoje nových programových formátů ČT Jana Kasalová.

K TÉMATU: Konec Souboje seriálů ČT pomohl, Barrandov v pátek nad Primou

BRAND24

Programovou radou Cirkus Bukowsky prošel s připomínkami, leč dobře, autoři už pracují na dvou šestidílných sériích. Naopak Mazáci se točit nebudou. Vítězná Babička na inzerát zůstává otevřená, projedná se znovu, až dostaneme konkrétní scénáře, uvedla Kasalová. Cirkus Bukowski se líbí i generálnímu řediteli ČT Petru Dvořákovi, který se o něm zmínil na prosincovém neformálním setkání s novináři. Naopak Babičku kritizoval.

Kasalová původní myšlenku, že diváci rozhodnou o tom, jaký seriál ČT natočí, odmítá. Diváci se samozřejmě měli o pořad zajímat, nikoli za nás přebírat odpovědnost, a estrádní omáčka kolem reprezentovala tradici poněkud zvetšelou. Autor námětu měl alespoň nápad – v panující šedi, a toho si cením. Ale když už jsme projekt zdědili, vzali jsme ho „do prádla“, což značí, že jako každý jiný pořad procházejí všechny pilotní díly znovu Programovou radou, řekla.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).