Hlavní navigace

Ázerbajdžán letos zahájí zemské digitální vysílání

6. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
6. 5. 2008

Na druhou polovinu letošního roku plánuje Ázerbajdžán zahájení zemského digitálního televizního vysílání. Jedním z důvodů, proč se obyvatelé měst Ganca a Baku, které je hlavním městem Ázerbajdžánu, dočkají startu DVB-T vysílání je omezování počtu analogově šířených televizních programů.

Televiznímu trhu v Ázerbajdžánu dominují televizní programy šířené ze sousedního Ruska a také Turecka. Diváci tak měli k dispozici 21 televizních programů šířených analogově. Od 1. ledna letošního roku ale většina ruských a tureckých stanic ukončila analogové vysílání a přešla na satelitní platformu.

BRAND24

V současnosti již probíhají přípravy na start DVB-T vysílání především po technické stránce. Zemské digitální televizní vysílání by se mělo později rozšířit i do dalších oblastí Ázerbajdžánu. Televizní trh Ázerbajdžánu by se mohl stát zajímavou příležitostí pro další zahraniční vysilatele. 8,6 milionu obyvatel postsovětské republiky je zvyklých na bohatou programovou nabídku a zahájení DVB-T vysílání se může stát impulsem pro zahraniční společnosti, aby vstoupily místní na televizní scénu.

Zdroj: Rapid TV News

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).