Hlavní navigace

Autorem dopisu od ČT byl podvodník Lukáš Kohout

30. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 10. 2008

Autorem falešného dopisu od České televize, který putoval ve středu Poslaneckou sněmovnou, je Lukáš Kohout, který proslul jako „asistent“ bývalého ministra Jana Kavana. Včera v podvečer o tom informoval server Novinky.cz. V zásadě nešlo o to, abych poškodil ČT, ale dopisem jsem chtěl upozornit na to, že radar zde nemá co dělat, uvedl Kohout v omluvném dopise a jmenoval i konkrétní osoby – ředitele zpravodajství ČT Milana Fridricha, šéfredaktora aktuální publicistiky Jiřího Vondráčka a moderátora Václava Moravce.

K TÉMATU: Poslaneckou sněmovnou koluje falešný dopis ČT o americkém radaru

BRAND24

Kohout dodal, že práce výše zmíněných pánů si upřímně váží, ale jejich jména jsou k celé věci výstižná. Jsem připraven se k věci postavit čelem. Jsem připraven také, že policejní orgán mé jednání vyhodnotí jako možný trestný čin, dodal. Falešný dopis k problematice stavby amerického radaru v Brdech se objevil v Poslanecké sněmovně právě v době, kdy o něm měli zákonodárci jednat. Nejde ale přitom o první podobný podvrh. Např. v březnu letošního roku odešla z e-mailové schránky, která se tvářila tak, že patří odvolané ředitelce ČRo 1 – Radiožurnálu Barboře Tachecí, zpráva, ve které padala kritika na hlavu této veřejnoprávní instituce.

ČTĚTE TAKÉ: Údajný e-mail Barbory Tachecí byl založený teprve včera (FOTO UVNITŘ)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).