Hlavní navigace

Automatizace pro chytrý dům by mohla být levnější

22. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: AT Computers
AT Computers jako první distributor z oboru informačních technologií vstupuje na trh domácí automatizace s řešením DigiMax.

Na vývoji systému DigiMax se podílely přední firmy z oboru – Insight Home, SUP-Technik a Teco. Ty navrhly systém chytrého bydlení, který je možný bez prakticky jakéhokoliv zásahu instalovat jak v hotových nemovitostech, tak v nemovitostech nově vznikajících. V současné době je většina realizací chytrého bydlení v tzv. IQ domech či bytech řešena individuálně, což je finančně i časově náročné. Přitom zájem o chytré bydlení má čím dál tím více lidí. AT Computers ve své zprávě uvádí, že v Evropě je dokonce kolem 40% nových nemovitostí připraveno na domácí automatizaci. V Česku jsou to však pouhá 2 %.

BRAND24


Autor: AT Computers

DigiMax je dodáván jako hotový produkt osazený naprogramovaným řídicím systémem tak, že po připojení ovládacích prvků okamžitě funguje, takže můžete chytrou domácnost začít řídit třeba přes tablet či internet.

K dispozici jsou dvě varianty provedení: 

  • Digimax RF tvořený centrálním bezdrátovým zařízením a jednotlivými bezdrátovými členy pro ovládání světel, vytápění apod. Tato verze má výhodu v instalaci s minimálním zásahem do obydlí. 
  • Digimax WIRE je určen pro novou výstavbu a pracuje především s klasickým kabelovým vedením. Modul rozvaděče obsahuje veškeré jisticí, chránící i řídicí prvky a nabízí se ve verzích podle velikosti konkrétní nemovitosti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).