Hlavní navigace

Ať si Nova nechá analog, navrhují digitální televize

25. 9. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
25. 9. 2006

Spor o další pokračování procesu zavádění zemské digitální televize v České republice dospěl do dalšího zlomového bodu. Šestice držitelů zpochybněných digitálních licencí sdružená do Asociace digitálních televizí (ADT) dnes veřejně vyzvala Parlament, Radu pro rozhlasové a televizní vysílání a Český telekomunikační úřad (ČTÚ), aby vyňaly televizi Nova z procesu digitalizace a ten pokračoval bez ní.

Pokud chce Nova pokračovat v analogovém vysílání, nijak jí v tom nebráníme. Z technického hlediska je možné pokračovat v digitalizaci i bez jejích kmitočtů, oznámil na dnešní tiskové konferenci ADT její předseda a generální ředitel hudební televize Óčko Jiří Balvín. Místopředseda ADT a ředitel projektu zpravodajské stanice Z 1 Martin Mrnka dodal, že v první fázi digitalizace jsou pro nové vysílací sítě důležité analogové kmitočty programu ČT 2, zatímco Nova by mohla dál vysílat analogově.

BRAND24

Tím, že TV Nova odmítla přistoupit na Technický plán přechodu na digitální vysílání, jasně deklarovala, že o tento druh šíření signálu nemá zájem. Proto vyzýváme příslušné státní orgány, aby neznevýhodňovaly společnost CET 21 ve srovnání se subjekty, které aktivně napomáhají digitalizaci, uvedla asociace ve svém prohlášení.

Dokument: Prohlášení Asociace digitálních televizí

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).