Hlavní navigace

Astra expanduje se satelitem na Ukrajinu. Programy z družice chytí i Češi

13. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 12. 2010

Společnost SES Astra, provozovatel satelitů na několika atraktivních pozicích, dnes oznámil, že začíná šířit také programy určené pro Ukrajinu. Stane se tak díky smlouvě, které byla podepsána mezi tímto operátorem a tamní firmou Ukrkosmos. Stanice budou šířeny prostřednictvím orbitální pozice 31,5 stupně východně. V nabídce se objeví státní i komerční kanály.

ČTĚTE TAKÉ: Ukrajina úspěšně otestovala vysílání v systému DVB-T2

BRAND24

Součástí balíku programů šířených prostřednictvím satelitu Astra 1G budou mimo jiné stanice UTR, Kultura, KDRTRK, Malyatko TV, NTA, Menu TV, Eko TV, 2T, Kiko, Planeta, Svit a Maxxi TV. V nabídce jsou též kódované kanály Sport 1 a Sport 2. Čtyři pozice zůstávají prozatím neobsazené. Dohodou s Ukrkosmos a Národní kosmickou agenturou Ukrajiny dokazujeme, že se pozice 31,5 stupně východně stala důležitou pro tamní trh, uvedl při této příležitosti obchodní ředitel Norbert Hölzle. Díky vyzařovacímu diagramu je možné programy zachytit také v České republice.

Parametry příjmu: Astra 1G (31,5 stupně východně), 12304/H, SR 27500, FEC 7/8, norma DVB-S/QPSK, kódování žádné (FTA).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).