Hlavní navigace

Antik zajistí distribuci kanálů pro uprchlíky ze Sýrie a dalších zemí v Nizozemsku

28. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Firma se postará o příjem stanic přímo v regionu, jejich zabezpečenou distribuci do Evropy i technické prostředky – servery, set-top-boxy a chytré (smart) aplikace.

Slovenský operátor Antik Telekom, který se připravuje na Slovensku a později také v České republice na spuštění vlastní satelitní televize Antik Sat, zajistí v Nizozemsku od příštího roku distribuci kanálů ze zemí, z níž proudí do tohoto státu uprchlíci. Antik konkrétně zajistí šíření televizního signálu pro uprchlické tábory. Tyto stanice by pak zároveň jako zpestření programové nabídky měly být dostupné i klientům na Slovensku. Zde funguje Antik IPTV operátor. Celá zakázka zní konkrétně na příjem, distribuci a koncová zařízení pro sledování klíčových televizních stanic zejména z Blízkého východu.

BRAND24

ROZHOVOR: Vlastimil Lakatoš: Antik Sat přijde jako první v Česku s TV archivem přes satelit

Antik zajistí příjem stanic přímo v regionu, jejich zabezpečenou distribuci do Evropy i technické prostředky – servery, set-top-boxy a chytré (smart) aplikace. Rozšiřuje proto i tým vývojářů. Toto zadání bereme jako potvrzení naší kompetence v oblasti speciálních televizních projektů. Programy budeme posílat přes námi vybudovanou globální přijímací a distribuční síť ze Středního východu až do západní Evropy, uvedl Igor Kolla, generální ředitel společnosti Antik Technology, a doplnil. Antik si vyhradil právo projekt poskytnout i pro potřeby slovenské vlády v případě, že o to požádá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).