Hlavní navigace

Dokumentární stanice Animal Planet začala vysílat širokoúhle, upravila i logo a grafiku

17. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Změna obrazového formátu, která bude více vyhovovat majitelům širokoúhlých zobrazovačů, ale není jedinou novinkou, jíž si mohou diváci stanice Animal Planet všimnout.

Dokumentární kanál Animal Planet přešel dnes krátce před 11. hodinou na širokoúhlý formát 16:9. O chystané novince informoval server DigiZone.cz již na konci minulého roku. Animal Planet je tento týden již druhým kanálem společnosti Discovery Networks, který začal vysílat širokoúhle. Od včerejška je ve formátu 16:9 také stanice ID: Investigation Discovery. Takto ji však mohou vidět pouze klienti satelitního operátora freeSAT, který ji nabízí kromě České republikySlovenska i na maďarském trhu. Novinkou v této verzi jsou tedy reklamy a promo v maďarštině. Ostatní operátoři nabízejí stanici ID nadále ve formátu 4:3.

Tipy C

Animal Planet začal vysílat širokoúhle
Autor: repro foto Animal Planet

Animal Planet začal vysílat širokoúhle

K TÉMATU: Dokumentární kanál Animal Planet chystá přechod na širokoúhlý formát

Změna obrazového formátu, která bude více vyhovovat majitelům širokoúhlých zobrazovačů, ale není jedinou novinkou, jíž si mohou diváci stanice Animal Planet všimnout. Drobné úpravy se dočkalo i logo stanice. Jde konkrétně o písmeno M, které je na rozdíl od ostatních v názvu převrácené. Novinkou je jeho větší průhlednost. Úpravou prošla i staniční grafika a promo tohoto programu. Na českém a slovenském trhu je dostupná i verze Animal Planet s vysokým rozlišením obrazu (HDTV). Jedná se de facto o kopii stanice ve standardní kvalitě. Animal Planet HD je navíc doplněn symbolem HD.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).