Hlavní navigace

Analogové rádio v digitálním mobilu? Nuda! LG Stylus 2 má DAB

3. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: LG
Analogový příjem rozhlasu v mobilním telefonu není problém. Zatím ale chybělo propojení s rozhlasem digitálním. A přitom je to logičtější.

Před nějakým časem jsem viděl zmínku o tom, že mobilní telefony zabíjejí poslech digitálního DAB rozhlasu. Alespoň tak jsem to na jednom zahraničním serveru četl. Podle LG Electronics to ale vypadá spíše naopak, resp. s tím zjevně chce něco dělat, jen ne zatím u nás a ani na Slovensku.

Novinka představená na Mobile World Congress 2016 (MWC) v Barceloně má nejspíše jako první na světě zabudován příjem digitálně vysílaného rozhlasu DAB/DAB+. Mimochodem, akce se konala pod heslem Mobile Is Everything, což bohužel začíná být nepříjemná pravda – viz například mobil místo klíčů u Volva…

K TÉMATU: Začalo vysílat DAB rádio Jamesdean.fm. A v solidní kvalitě

Potřebujete rozšířit příjem o DAB? Do prodeje přichází DigitRadio 110 IR

Nejspíše první mobilní telefon na světě podporující příjem digitálního rozhlasu DAB (DAB+) se jmenuje LG Stylus 2. U nás se s ním zatím nepočítá.
Autor: LG

Nejspíše první mobilní telefon na světě podporující příjem digitálního rozhlasu DAB (DAB+) se jmenuje LG Stylus 2. U nás se s ním zatím nepočítá.

Přiznám se, že po mobilech s DAB pátrám už dlouho, ale kde nic, tu nic, což tak nějak nechápu. Nicméně existenci DAB u LG Stylus 2 se mi podařilo přes místní zastoupení potvrdit (na MWC jsem nebyl), byť se to v provizorní specifikaci, kterou je už nyní možné najít na webových stránkách výrobce, nepíše.

BRAND24

Jinak je LG Stylus 2 vcelku běžný mobil, resp. phablet (phoblet), tedy mobilo-tablet (jméno je zatím v procesu) a jeho displej má úhlopříčku 5,7", tedy 14,5 cm. Zajímavý je ale i tím, že hloubka je 7 mm (80 × 155 × 7 mm), hmotnost překvapivě nízká (150 g) a zabudován je běžným způsobem vyměnitelný akumulátor s kapacitou 3000 mAh. Vedle GSM Stylus 2 podporuje i data přes síť LTE/4G.

Bohužel firma zatím neuvažuje o prodeji v ČR a SR, bližší specifikaci rozhlasového přijímače se mi zatím nepodařilo sehnat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).