Hlavní navigace

Analogové dokrývače Novy v Praze skutečně skončí

30. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 4. 2009

České Radiokomunikace dnes potvrdily, že analogový signál Novy po 30. dubnu v Praze zcela zmizí. Výjimkou zůstává vysílač Cukrák, který je primárně určený pro střední Čechy. Z analogových dokrývačů a převaděčů ale nebude v provozu ani jeden, jelikož Nova nepožádala o přeladění těchto vysílačů ze Žižkova na jiný zdroj signálu.

Mluvčí ČRa Marie Fianová dnes prostřednictvím tiskové zprávy potvrdila, že v provozu zůstanou jen některé vysílače České televize a jedna analogová frekvence TV Prima. U ČT1 se jedná o provoz analogového vysílače Praha – Strahov (kanál 32) a převaděčů Loděnice (kanál 49), Vokovice (kanál 44), Žvahov (kanál 49) a Zdice (kanál 42). Prima ponechá v provozu jen mimopražský Beroun (kanál 47). „Analogové vysílání z těchto analogových převaděčů bude ukončeno na pokyn televizí,“ uvedla Fianová.

BRAND24

Teoreticky můžou tyto vysílače být v provozu až do listopadu 2011, předpokládá se však, že samy televize je vypnou o něco dřív po zhodnocení dostupnosti a kvality digitálního příjmu v těchto lokalitách.

Dokrývače ČT2, které zůstaly v provozu po loňském vypnutí analogového vysílání tohoto programu ze Žižkova a Cukráku, měly by pokračovat i po 30. dubnu. Jedná se o lokality Vokovice (56. kanál), Krč (57. kanál) a Žvahov (60. kanál). Stejná situace se týká Primy, která má v provozu Krč a Břevnov, které nenabírají primárně signál ze Žižkova.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).