Hlavní navigace

Analog ze satelitu má v Rakousku ještě 60 tisíc domácností

24. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 10. 2011

Lépe než Německo je na tom půl roku před koncem analogového satelitního vysílání Rakousko. Tam ho má k dispozici podle regulačního orgánu RTR, obdoba Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), už jen 60 tisíc domácností. Server DigiZone.cz vás nedávno informoval, že u našich západních sousedů preferuje původní distribuci signálu z družice ještě 4,4 milionu domácností. Důležité je ale pochopitelně zmínit fakt, že zatímco Němců je přes 80 milionů, Rakušanů je zhruba desetina.

BRAND24

K TÉMATU: Analog ze satelitu Astra přijímají více než čtyři miliony domácností

Předpokládá se, že po skončení analogového satelitního vysílání bude postiženo nejméně 300 tisíc diváků, uvedl v tiskové zprávě (TZ) RTR jeho generální ředitel Alfred Grinschgl. Podle TZ jsou problémem zejména domy, ve kterých je satelit používán jako zdroj analogového signálu pro kabelové rozvody, do nichž je distribuován signál německých stanic. Dále jde také o některé hotely. RTR hodnotí přechod na digitální vysílání i přes probíhající informační kampaň, kterou rozjela se sdružením Fachverbands der Elektro- und Elektronikindustrie (FEEI), jako velmi pomalý.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).