Hlavní navigace

Analog v Rakousku to má už téměř spočítané. Vypínají ho Korutany

20. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 4. 2011

Přesně za týden, tedy 27. dubna, se do takzvané analogové tmy zahalí kompletně rakouská spolková země Korutany, která v tomto státě leží na jihu. První oblast, jež zde přešla na digitální vysílání, byl i tuzemským posluchačům a divákům známý Klagenfurt – Dobratsch, a to v říjnu roku 2006. Analogový signál byl pak vypnut v září 2007. Další fáze probíhaly v letech 2008 až 2010.

ČTĚTE TAKÉ: Rakušané chtějí testovat v DVB-T2 i hybridní televizi HbbTV

BRAND24

V lokalitách, kterých se nyní přechod týká, se vysílá digitálně poměrně krátce, a to od 6. dubna. Jde například o vysílače Gmünd 1, Gmünd 2, Bad Kleinkirchheim nebo St. Lorenzen. V některých oblastech však proběhne start DVB-T střihem. Skončí zde analog a ve stejnou dobu začnou vysílat digitální programy. Diváci budou mít okamžitě přístup ke stanicím veřejnoprávní televize (ORF a 3sat) a také komerčním kanálům ATV, Puls 4 a Servus TV. K definitivnímu konci analogového vysílání u našich jižních sousedů dojde začátkem června, kdy se tak stane v Dolním Rakousku a Štýrsku.

Bližší informace naleznou zájemci na státním informačním webu dvb-t.at.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).