Hlavní navigace

Analog v Polsku ještě definitivně neskončil, nadále v něm vysílají některé lokálky

24. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Polští digitalizátoři zhodnotili celý proces na tamním území jako velice úspěšný. Pochválili si především informační kampaně, které byly cíleny jak celostátně, tak i lokálně.

Přesto, že 23. červenec 2013 se do polské historie zapíše jako datum pro definitivní konec analogového pozemního vysílání, není to tak úplně přesné. Některé stanice budou tento způsob distribuce ještě nadále využívat. Jde konkrétně o lokální kanály, u nichž bude přechod na technologii DVB-T pravděpodobně během na delší trať. Možností je také to, že se stáhnou do kabelových a IPTV sítí, případně pouze na internet. Jedním takovým příkladem za všechny je lokální stanice Telewizja Luźyce, která šíří svůj signál z vysílače Lubań – Nowa Karczma na kanálu 51 výkonem 10 kW.

BRAND24

K TÉMATU: Polsko bude psát zítra historii, řada změn a novinek se dotkne i diváků v Čechách

Stejně jako v České republice i u našich severních sousedů zhodnotili tamní digitalizátoři celý proces jako úspěšný. Vše proběhlo překvapivě dobře, protože jsme vše velmi pečlivě naplánovali a připravili. Ukázalo se, že naši občané byli na tento proces připraveni. Co je však nejdůležitější, že lidé byli velmi dobře informování. Informace proudili k divákům prostřednictvím mediálních kampaní, a to jak celostátních, tak i lokálních, které byly postupně rozloženy na všechny obyvatele Polska, zhodnotil proces pro agenturu Newseria, kterou citoval server media2.pl, Piotr Jaszczuk z tamního regulátora UKE.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).