Hlavní navigace

Amazon Fire TV: Ultra HD, HDR a podpora celé řady streamovacích slu­žeb

28. 9. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Amazon
UVNITŘ FOTOGALERIE – Novinka také přichází s hlasovým ovládáním, s Dolby Atmos a s možností napojení na internet přes Ethernet (LAN). Dokoupit jde ale i držák na ovladač…

Zatímco Google Chromecast Ultra do Česka stále ještě oficiálně nedorazil a výrobky Roku jsou tu prakticky neznámé (koupit se oficiálně taktéž nedají), jediné čistě streamovací zařízení pro 4K, které je skutečně na našem trhu přítomno, byť stále jen na předobjednávku, je Apple TV 4K. To je (bude) ke koupi za 5190 Kč (32 GB), resp. za 5790 Kč (64 GB).

K TÉMATU: Streamovací zařízení – nejvyšší podíl na trhu v USA získalo Roku

Nová Amazon Fire TV 4K (Ultra HD) je taktéž zatím jen na předobjednávku (prodávat se má od 25. října) a rovněž podporuje ultra vysoké rozlišení a obsah s HDR (High Dynamic Range – vysoký dynamický rozsah). Přijde však v přepočtu jen na asi 2000 Kč. V ceně dostanete dálkový ovladač s možností řízení hlasem (Alexa Voice Remote), naopak nedostanete kabel HDMI.

NAPSALI JSME: Google Chromecast Ultra už v prodeji v USA

Streamovací přehrávače Roku Premiere a Roku Premiere+ pro 4K

Uvedena Apple TV 4K. Nabídnout má vyšší výkon, Ultra HD i HDR

BRAND24

Amazon Fire TV 4K má v kompaktním těle zabudován čtyřjádrový procesor pracující na frekvenci 1,5 GHz, 2 GB paměti RAM, 8 GB na interním flash disku a také Wi-Fi (až 802.11ac).

Instalace by podle výrobce měla být snadná. Po napojení televizoru přes HDMI je třeba zprovoznit internetové připojení, což se dělá typicky přes Wi-Fi. Využít ale můžete i volitelný Amazon Ethernet Adapter. Fire TV 4K pak využijete s celou řadou streamovacích služeb, včetně té firemní, a pokud vládnete angličtinou a používáte některou ze zahraničních streamovacích služeb, stačí, díky hlasovému ovládání, zmáčknout tlačítko a říci třeba „Find dramas“. Zařízení pak zobrazí výsledky například z Amazon Videa, Netflixu či Hulu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).