Hlavní navigace

Al-Džazíra chce v květnu vstoupit na americký trh

20. 3. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 3. 2006

Katarská zpravodajská televize Al-Džazíra, kterou americká administrativa obviňuje z napomáhání islámskému terorismu, plánuje expanzi na televizní trh ve Spojených státech. Vysílání speciální stanice Al-Džazíra International má začít už v květnu, bude probíhat v angličtině a zaměří se především na mladé diváky. Televize si už zřídila svoji pobočku ve Washingtonu, uvedl server Medialink.pl.

BRAND24

Provozovatel chce oslovit hlavně mladé Američany a zaměří svoje vysílání hlavně na informace ze světa. Al-Džazíra by jich měla vysílat víc, než je v amerických televizích obvyklé, napsal web. Televize chce být také výrazně kritičtější vůči americké administrativě a Bushově vládě. Měla by to být zpravodajsky různorodější televize, píše Medialink.pl.

Vedením americké verze Al-Džazíry stanice pověřila legendárního britského novináře, dlouholetého pracovníka BBC Davida Frosta. Nejde o první expanzi Al-Džazíry do zahraničí. V roce 2003, během poslední války v Iráku, stanice zprovoznila anglickojazyčný zpravodajský servis na internetu, který funguje dodnes. Její sportovní kanály lze po satelitu přijímat také v Evropě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).