Hlavní navigace

Aktuální vydání deníku MF DNES radí, jak na digitalizaci

11. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
11. 11. 2008

Deník MF DNES přináší ve svém aktuálním vydání několik článků na téma digitalizace, které zejména upozorňují čtenáře na to, jak se připravit na zpracování digitálního signálu. Na dvou stranách v rubrice HI-TECH nastiňuje, co si pořídit, jak vybrat novou televizi, za kolik co dostanete a co umějí drahé televizory. První článek radí, jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých technologií – klasické televizory, LCD, plazmy a projektory. Uvedena je vždy informace, proč si výrobek vybrat, nebo naopak.

Při koupi nové televize se skoro nemůžete splést, většina přístrojů poslouží dobře – zvažte ale, které funkce skutečně využijete, radí druhý článek. Ten je rozdělen na pět bodů a radí, co je zapotřebí vzít v potaz při výběru nové TV. Podle MF DNES se však nic nemá přehánět, a to platí i u úhlopříčky televizoru. Obraz zblízka nevypadá dobře, upozorňuje deník. List v dalším článku konstatuje, že většině diváků bude stačit televizor okolo třinácti tisíc korun, který nemá žádné nadstandardní funkce. U průvodce nejdražších televizorů se může čtenář setkat i s takovou lahůdkou, jakou je Sharp LB-1085 za téměř pět milionů korun, který byl k vidění na letošním Invexu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).