Hlavní navigace

30. duben 2012 jako termín pro ukončení analogu na satelitu je reálný

16. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 12. 2009

Konec dubna 2012 jako ukončení analogového vysílání ze satelitu je nyní ještě blíže realitě. Na tomto termínu se totiž shodla všechna celostátní a veřejnoprávní média a také některé komerční subjekty v Německu. Switch-off (vypnutí, pozn. red.) už má nyní konkrétní termín, po kterém by žádný velký subjekt neměl na satelitu vysílat analogově, uvedl šéf Kommission für Zulassung und Aufsicht (ZAK) Thomas Langheinrich.

Podle posledního průzkumu domácností v letošním roce se ukázalo, že více než sedmdesát procent z nich už je digitálních. 30. duben 2012 považují za definitivní také německé veřejnoprávní stanice Das Erste a ZDF. Mluvčí ARD Harald Dietz přivítal iniciativu médií směřovat ke společnému termínu. Oproti České republice by se měl vypnout v Německu také analog z kabelu. Termín bude pravděpodobně stanoven až příští rok. Ukončení analogového vysílání na satelitu Astra ale bezesporu přivítají všichni, protože jde o zbytečné výdaje na duální vysílání.

Zdroj: DWDL.de

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).