Hlavní navigace

Parlamentní kanál 24cz odvysílá dokument o krizi v České televizi

20. 12. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 12. 2005

Sběrný dokument Radima Špačka a Davida Čálka o krizi v České televizi před pěti lety odvysílá tento pátek 23. prosince parlamentní kanál 24cz. Film Bezesné noci stanice zařadí do tematického bloku, který začne ve 21:00. Samotnému dokumentu bude předcházet rozhovor s tvůrci, po filmu televize zařadí patnáctiminutový sestřih s diskuse po loňské premiéře dokumentu v pražské kině Světozor a diskusní Studio 24. V něm vystoupí bývalí členové Rady ČT Jana Dědečková a Petr Kučera, dokumentarista Martin Vadas a komentátor Českého rozhlasu 6 Radko Kubičko.

I když je to dnes už pět let, přesto si myslím, že je dobře, aby diváci měli možnost vidět práci i chování týmu pod vedením tehdejšího generálního ředitele ČT Jiřího Hodače a ředitelky zpravodajství Jany Bobošíkové a zároveň aktivity zaměstnanců ČT, politiků a umělců, kteří bojovali za svobodu slova. Věřím, že tento téměř čtyřhodinový blok, věnovaný tvůrcům filmu, některým aktérům, komentátorům a pozorovatelům oněch dramatických dní, bude pro diváky zajímavou a poučnou podívanou, uvedl generální ředitel stanice 24cz Jan Fulín.

Tipy C

Televize chystá během svátků tři reprízy celého bloku. První zařadí v neděli 25. prosince od 13:00 hod., druhou v úterý 27. prosince od 9:00 hod. a třetí v pátek 30. prosince od 21:00 hod. Vysílání parlamentního kanálu 24cz lze naladit prostřednictvím družice Astra, v kabelových rozvodech společností UPC Česká republika a Karneval Media a také na internetové stránce www.24cz-tv.cz. Od Nového roku se program objeví také ve zkušebním vysílání zemského digitálního multiplexu B v Praze na 46. kanále.

Více v tiskové zprávě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).