Hlavní navigace

20th Century Fox uzavřela dohodu s televizí Prima

16. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 1. 2007

Televizi Prima se podařilo uzavřít dohodu s dalším významným filmovým distributorem. Po loňské smlouvě s Warner Bros. dnes Prima oznámila strategickou dohodu s distribuční společností 20th Century Fox, která jí opravňuje vysílat filmy a televizní seriály z produkce americké televizní společnosti FOX.

Díky dlouhodobé smlouvě se společností FOX máme příležitost vysílat mnohé z nejpopulárnějších a nejnovějších filmů a seriálů, které jsou k dispozici. Tato smlouva na vysoce kvalitní produkci společnosti FOX přinese našim divákům to nejlepší, co dnes televize může vůbec nabízet, slibuje generální ředitel Primy Aleksandras Cesnavicius.

Dohodu umožnila dlouhodobá spolupráce švédského spolumajitele Primy, společnosti Modern Times Group (MTG), se společností Fox. Fox a sklupina Viasat Broadcasting, do které Prima TV patří, mají vynikající společnou minulost a pověst v řadě evropských zemí. Jsme velmi rádi, že nové smlouvy tento vztah ještě prohloubí, prohlásil Steve Turney, ředitel pro prodej 20th Century Fox Television Distribution. Pod značnou Viasat provozuje švédská MTG skupinu placených kabelových a satelitních programů.

BRAND24

Podle mluvčí Primy Jany Malíkové získala Prima podpisem smlouvy práva na televizní premiéry velkého počtu hraných filmů, například Master and Commander: The Far Side of the World (USA, 2003), Fantastic Four (USA 2004), I, Robot (2004) nebo Cheaper by the Dozen 1 a 2 (USA). Tato dohoda se také vztahuje na mnoho nových televizních seriálů, jako jsou zbrusu nový seriál Bones (2005), uváděný v minulém roce v USA s obrovským úspěchem na síti FOX Broadcasting Network, který právě vstupuje do druhé sezóny, dodala Malíková.

Filmové trháky ale Primě zatím nepřináší moc velkou sledovanost. Loni uzavřená smlouva s Warner Bros. televizi sice umožnila vysílat třetí díl Pána prstenů nebo premiéru historického velkofilmu Troja, oba snímky ale u diváků víceméně propadly.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).